Restaurant Week е фестивал на разнообразните ресторанти с качествена кухня. Два пъти в годината над 10,000 човека посещават по няколко места от селекциите ни ресторанти в рамките на една седмица. Участващите ресторанти предлагат изкушаващи тристепенни менюта за фиксирана цена, без включени напитки. Ние oт Долче Амаро ще участваме за пореден път в есенното издание на това впечатляващо събитие.
Линк за резервация на маса и меню в Dolce Amaro Морска гара
Заповядайте и опитайте нашите вкусни специални менюта от 24 до 30 октомври 2022 г. от 18:00 до 23:00 ч. в Dolce Amaro Seaport.
Ето и нашите страхотни менюта:
Меню Земя 49 лв.
- Студен стартер / дегустационна порция /
- Тартар от български месодайни телета в класически стил
Топъл стартер
- „Есен в гората“ – бонбони от фермерни охлюви, сотирани гъби в масло с ароматни билки, крамбъл от козе сирене;
Основно ястите
- Деконструиран Бийф Уелингтън
- Крехко телешко бонфиле в було от прошуто Крудо, фин горчичен сос в компанията на хрупкав милфьой от многолистно тесто с гъбен дюксел и млечен мус с трюфел;
Десерт
- Магията на Долче Амаро – еклер с крем от българска маслодайна роза поднесен в кристал от локум, в компанията на: домашен ванилов сладолед, трохи от кокосов блат, мини меренг, вариация от мусове, горски плодове и златен прашец
Меню Море 69 лв.
- Студен стартер / дегустационна порция /
- Севиче от лаврак в перуански стил
Топъл стартер
- „Есен край морето“ – мида „Сен Жак“ със сотиран кейл, крем от тиква с джинджифил и лайм, морска пяна
Основно ястие
- Омар „Термидор“ – северноатлантически омар в класически стил Термидор, приготвен с бистрено масло, пресен естрагон, крем дижон, култивирани гъби, отлежал коняк, запечен с хлебна троха Панко и пармезан.
Десерт
- Магията на Долче Амаро – еклер с крем от българска маслодайна роза поднесен в кристал от локум, в компанията на: домашен ванилов сладолед, трохи от кокосов блат, мини меренг, вариация от мусове, горски плодове и златен прашец
Линк за резервация на маса и меню в Dolce Amaro Морска гара